Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g alperce seco
- 60 g passas de uva
- 60 g figo seco
- 130 g água
- 160 g leite
- 160 g iogurte grego
- 20 g óleo de girassol
- 1 c. sopa de mel
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 600 g farinha p/ bolos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 367.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pães de leite
1 godz. 35 min
Pão doce
3 Std. 10 Min
Sanduíche de cookies com manteiga de amendoim
30 min
Gratinado de nabo
Brak ocen
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Quadrados de maçã
1 godz.
Pão tibetano “Balep korkun”
1 Std. 30 Min
Pão de banana com cobertura de queijo
1 Std. 30 Min
Broa de centeio
3h
Bolo de requeijão e citrinos
1 godz.
Bolachas de aveia
20 min
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min