Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z dymką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 sztuk
Składniki
-
200 g wody
-
20 g mleka
-
70 g cukru
-
20 g świeżych drożdży, pokruszonych2 łyżeczki suchych drożdży
-
500 g mąki pszennej chlebowej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
15 g mleka w proszku
-
3 jajka
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli dymki pokrojonej w 1 cm kawałki
-
25 g oleju słonecznikowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
10 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek piwny
1 Std. 20 Min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 Std.
Kule serowe
1 Std.
Pieczone pierożki z szynką
2 Std. 30 Min
Bułeczki z sera gruyère
45 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 Std. 30 Min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Bułki pszenne
1 Std. 30 Min