Homemade nacho chips with cheese sauce

Homemade nacho chips with cheese sauce

4.1 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Nacho chips
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • polenta
    380 g
  • plain flour plus extra for dusting
    220 g
  • sea salt
    2 tsp
  • baking powder
    2 tsp
  • mustard powder
    1 tsp
  • ground paprika
    1 tsp
  • olive oil
    140 g
  • full cream milk
    280 g
  • Worcestershire sauce
    1 tsp
Hot cheese sauce
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    180 g
  • salted butter
    50 g
  • plain flour
    50 g
  • full cream milk
    500 g
  • salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 456.7 kcal / 1918.2 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 786.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...