![Homemade nacho chips with cheese sauce Homemade nacho chips with cheese sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AA69E348-3415-4676-B1BC-1B22D96D228F/Derivates/B607537C-6D77-499F-A4DF-F2EF058757D8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nacho chips
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 380 g polenta
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp mustard powder
- 1 tsp ground paprika
- 140 g olive oil
- 280 g full cream milk
- 1 tsp Worcestershire sauce
Hot cheese sauce
- 180 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 50 g salted butter
- 50 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1918.2 kJ / 456.7 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 786.9 mg
Alternatywne przepisy
Garlic and herb butter
10 min
Hollandaise sauce
15 Min
Poached eggs
25min
Cheese and bacon hedgehog
24 Std. 30 Min
Strawberry champagne cake
3h 10min
Chocolate crackle surprise
2h 30min
Roasted carrot dip
1 godz.
Honey, soy and mustard marinade
5 Min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5min
Poached eggs with hollandaise
40min
Traditional gravy
25min
Cheese and bacon cob loaf
1 godz. 20 min