Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 800 g lulas cortadas em pedaços
- 80 g vinho branco
- 1 malagueta seca (opcjonalnie)
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g batata cortada em quartos
- 150 g ervilhas descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 296 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de peixe
55 min
Arroz de marisco
45 Min
Arroz de tamboril
35 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 Min
Feijoada de chocos
40 Min
Lulas guisadas
50 Min
Massada de lulas
35 min
Feijoada de chocos
45 Min
Arroz de lulas
1 Std.
Massada de peixe
55 min
Arroz de polvo
1h 15 min