Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 120 g azeite
- 400 g batatinha nova c/ casca
- 4 ovos
- 225 g couve-portuguesa
- 1000 g postas de bacalhau demolhado (4 postas aprox.)
- 400 g grão-de-bico cozido escorrido
- 3 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 738 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Roupa velha
25 Min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Cozer 300 g de couve
20 Min
Douradas ao vapor
40 dk
Cozido à portuguesa
1h 35min
Robalos com feijão-verde
30 Min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35 dk
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40 dk
Pescada com batatas ao vapor
40 dk
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 dk
Cozer 300-600 g de batata nova
40 dk
Salada-russa
50 Min