Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 600 g curgete cortada em pedaços
- 650 g água
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 150 g couve p/ caldo-verde
- 200 g linguiça cortada às rodelas
- 30 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Juliana de legumes
40 Min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 Min
Sopa de agrião
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Caldo-verde com couve-flor
30min
Sopa de agriões
40 Min