Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 250 g massa tipo fusilli
Preparado de alheira
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g polpa de tomate
- 1 c. chá de orégãos
- 1 alheira s/ pele cortada em pedaços
- 250 g cogumelos brancos cortados em lâminas
Béchamel
- 300 g leite
- 20 g manteiga
- 30 g farinha
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2594.1 kJ / 620 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1626.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Massinha de camarão e amêijoas
40 Min
Penne de atum com manjericão
35 min
Esparguete à carbonara
30min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Lasanha de atum
1 Std.
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Lasanha de chouriço e salsicha
1 Std. 5 Min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Laços com carne picada e linguiça
45 Min
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1h 15 min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min