Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g alho-francês cortado em rodelas
- 100 g cebola
- 70 g bacon em cubos
- 40 g azeite
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 300 g nabo cortado em pedaços
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 700 g água
- 500 g feijão-encarnado cozido escorrido
- 200 g couve-lombarda cortada em juliana
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 757.9 kJ / 181.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 364.8 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Juliana de legumes
40min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min