Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 70 g tomate maduro cortado em pedaços
- 20 g azeite
- 250 g peitos de frango cortados em pedaços
-
2
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 2 cubos de caldo de galinha - 3 c. chá de folhas de orégãos frescos
- 600 g água
- 200 g massa tipo concha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1590.9 kJ / 380.2 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 225.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Massa com frango e tomate seco
45min
Fusilli com carne guisada
50 Min
Guisado de frango – na massa
3 Std. 5 Min
Esparguete com frango
40min
Penne com atum
30 Min
Penne com carne picada
45min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Massa com frango, cogumelos e feijão-verde
40min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 Min
Fettuccine com frango e ervilhas
40min