Cheese and bacon scones

4.6 143 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 pieces

Składniki

  • brown onion (approx. 80 g), cut into wedges (1 cm)
    ½
  • bacon cut into pieces
    200 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • plain flour or gluten free flour, plus extra to dust
    450 g
  • baking powder
    3 tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • unsalted butter cold, cut into pieces
    120 g
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    140 g
  • fresh chives cut into lengths (3 cm)
    10 sprigs
  • milk plus extra to glaze
    250 g
  • butter to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 440.8 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 1787 kJ / 427.1 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...