![Mac and smoky cheese Mac and smoky cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ea5e3fd9-db2f-4ac1-8a7b-55325d0f09ac/Derivates/95b8a318-1e8c-4353-b62c-6bf448132279.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 1200 g water
- 250 g dried macaroni pasta
- 4 shortcut bacon rashers
- 500 g milk
- 250 g cream cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp Dijon mustard
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 200 g smoked cheese, cut into pieces (3-4 cm - see Tips)
- 50 g panko breadcrumbs
- smoked paprika, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2619.8 kJ / 623.8 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1073.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macaroni cheese with a crunchy topping
1 Std. 10 Min
Mac & cheese cups
1 Std. 15 Min
Aussie potato salad
1h 30min
Spaghetti carbonara
35 Min
Lasagne bolognese
2h 30min
Classic beef burgers
1h
Traditional gravy
25 Min
Rustic beef tarts
1h
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Easy mac and cheese
40p
Stuffed jacket potatoes (two ways)
1 Std. 10 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 Std. 20 Min