![Lemon cupcakes with citrus syrup Lemon cupcakes with citrus syrup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DC3E44B-B07C-4C42-8C95-76C8B2C8B55D/Derivates/D277642F-1002-4F1E-966E-F71A799E95A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 60 g white sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 130 g butter
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 170 g self-raising flour
- 180 g coconut milk
- 1000 g water
Citrus dessert syrup
- 170 g white sugar
- 15 g water
- 60 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- desiccated coconut, toasted or untoasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1045 kJ / 249 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 181.8 mg
Alternatywne przepisy
Pikelets
35 Min
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Buttermilk scones
35 Min
Lemon cake
2 godz.
ANZAC biscuits
40 Min
Banana bread
1 godz. 50 min
Apple cake
1 Std.
Butter biscuits
50 min
Gingerbread biscuits
2h 20 min
Basic muffin mix
30 Min
Apple and cinnamon muffins
35 Min
Chocolate "feed a crowd" cake
1 Std.