Urządzenia i Akcesoria
Lemon cupcakes with citrus syrup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 portions
Składniki
Cupcakes
-
white sugar60 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
butter130 g
-
eggs2
-
egg yolk1
-
self-raising flour170 g
-
coconut milk180 g
-
water1000 g
Citrus dessert syrup
-
white sugar170 g
-
water15 g
-
lemon juice (approx. 2 lemons)60 g
-
desiccated coconut toasted or untoasted, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
181.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1045 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
30.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Banana bread
1 godz. 50 min
ANZAC biscuits
40 min
Chocolate chip muffins
40 min
Lemon cake
2 godz.
Buttercream icing
10 min
Zucchini, ham and corn bites
40 min
Soft cinnamon doughnuts
50 min
Rosemary meat pies
3 godz. 30 min
Apple and cinnamon muffins
35 min
Gingerbread biscuits
2 godz. 20 min
Buttermilk scones
35 min
Pikelets
35 min