Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 440 g Rapadura sugar or raw sugar
- 1 tsp baking powder
- 70 g Dutch cocoa powder, plus extra for dusting
- 100 g plain flour
- 200 g dark chocolate (min. 55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch sea salt
- 4 eggs
- 1 tbsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1412.5 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 62.9 mg
Alternatywne przepisy
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Banana bread
1h 50 min.
ANZAC biscuits
40min
Chocolate chip cookies
50min
Basic muffin mix
30min
Buttercream icing
5min
Dark chocolate frosting
10min
Basic chocolate cupcakes
40min
Too easy chocolate cake
50min
Buttermilk scones
35min
Basic vanilla cupcakes
35min
Pikelets
35min