Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
- 100 g de vino de Oporto
- 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 palos de canela
- 2 anises estrellados
- 2 tiras de piel de naranja
- 4 peras (de aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras en almíbar
1 Std. 40 Min
Chutney de cebolla roja caramelizada
24h
Mermelada de cebolla roja al vino tinto
1 Std. 40 Min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5h
Manzana en conserva con especias
45 Min
Peras con salsa de canela (Al vacío)
2j 5 menit
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 min
Chuletas de cerdo con ensalada de manzana (Al vacío)
2h 40 min
Sabayón de licor de naranja (Espesar)
15min
Peras al vino tinto
3h 20 min
Castañas en almíbar
2j
Caramelo líquido oscuro
35 Min