Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
- 100 g de vino de Oporto
- 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 palos de canela
- 2 anises estrellados
- 2 tiras de piel de naranja
- 4 peras (de aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras en almíbar
1 godz. 40 min
Manzanas asadas con sabayón de moscatel
50 min
Membrillos pochados con biscottis de almendra
1 godz. 50 min
Curd de mandarinas
30 Min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5 Std.
Peras con salsa de canela (Al vacío)
2u. 5min
Merengue francés
2sa 15 dk
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Peras al vino tinto
3h 20min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 Min
Caramelo líquido oscuro
35min
Manzanas en almíbar de moscatel
25min