Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 300 g batata cortada em pedaços
- 400 g pera-rocha cortada em cubos pesquenos
- 2 c. chá de sal
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 15 g mostarda de Dijon
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ¼ c. chá de noz-moscada
- 1 c. chá de crème fraîche p/ servir (opcjonalnie)
- 1 pitada de piripíri em flocos p/ servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 559.4 kJ / 133.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 829.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45 Min
Sopa de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de cenoura e gengibre
35 min
Sopa de legumes versátil
50 Min
Sopa de ovo
45 Min
Sopa de abóbora
35 min
Creme de espinafres
40 Min
Sopa de brócolos
15 Min
Sopa de brócolos e rúcula
40 Min
Creme de legumes versátil
45 Min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min