Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g alho-francês
- 1 dente de alho
- 20 g azeite
- 250 g curgete cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 150 g abóbora cortada em pedaços
- 700 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g folhas de agrião
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 271.7 kJ / 64.9 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 619.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de grão e coentros
40 min
Creme de espinafres
40 min
Caldo-verde sem batata
35 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 min
Aveludado de agrião
35 min
Sopa de agrião
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min