Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g batata pequena p/ assar, c/ casca
- 100 g sal grosso
- 100 g água
- 1 polvo cortado em pedaços grandes (1000 g aprox.)
- 80 g cebola
- 6 dentes de alho
- 20 g coentros
- 200 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2629.5 kJ / 628.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 6994.2 mg
Alternatywne przepisy
Choquinhos salteados com batata a murro
1 godz.
Bacalhau à Brás
25min
Moelas
7h
Feijoada de polvo
1 Std. 30 Min
Cozer 500 g de camarão
25min
Arroz de lulas
1 godz.
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Salada de polvo
1 Std. 30 Min
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Amêijoas à Bulhão Pato
2 Std. 40 Min