Urządzenia i Akcesoria
Russenzopf mit Cranberries
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 Scheiben
Składniki
-
Milch130 g
-
Zucker30 g
-
Butter30 g
-
frische Hefe (20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Weizenmehl300 g
-
Salz¼ TL
Füllung
-
Haselnüsse120 g
-
Apfel (160 g, z. B. Boskoop), in Stücken (4 cm)1
-
Rohzucker50 g
-
Bio-Zitrone nur abgeriebene Schale1
-
Zitronensaft30 g
-
Zimt½ TL
-
Vollrahm80 g
-
Crème fraîche50 g
-
40 g RosinenCranberries, getrocknet gesüsst50 g
Formen
-
Weizenmehl zum Auswallenetwas
-
Puderzucker für die Dekorationetwas
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6.1 g
Kalorie
1306 kJ /
312.1 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
Linzer Torte
1 godz.
Nussgipfel
1 godz. 40 min
Früchte-Nussbrötli
3 godz. 5 min
Spitzbuben mit Glühweingelee
2 godz. 40 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min