![Russenzopf mit Cranberries Russenzopf mit Cranberries](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e86655d-9e14-4a50-823d-deea549be430/Derivates/16cacbe0-ff85-48cd-8525-d19b9f23a520.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Milch
- 30 g Zucker
- 30 g Butter
- ½ Würfel frische Hefe (20 g), zerbröckelt
- 300 g Weissmehl
- ¼ TL Salz
Füllung
- 120 g Haselnüsse
- 1 Apfel (160 g, z. B. Boskoop), in Stücken (4 cm)
- 50 g Rohzucker
- 1 Bio-Zitrone, nur abgeriebene Schale
- 30 g Zitronensaft
- ½ TL Zimt
- 80 g Vollrahm
- 50 g Crème fraîche
-
50
g Cranberries, getrocknet, gesüsst
lub 40 g Rosinen
Formen
- etwas Weissmehl zum Auswallen
- etwas Puderzucker für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1306 kJ / 312.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1h 20min
Knöpfli
50min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Linzer Torte
1j
Spitzbueben
1 godz. 40 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Ruchbrot im Brattopf
2j 25 menit
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10 min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Berner Zopf
1 godz. 45 min