Russenzopf mit Cranberries
TM6 TM5

Russenzopf mit Cranberries

4.2 (48 ocen)

Składniki

  • 130 g Milch
  • 30 g Zucker
  • 30 g Butter
  • ½ Würfel frische Hefe (20 g), zerbröckelt
  • 300 g Weissmehl
  • ¼ TL Salz

Füllung

  • 120 g Haselnüsse
  • 1 Apfel (160 g, z. B. Boskoop), in Stücken (4 cm)
  • 50 g Rohzucker
  • 1 Bio-Zitrone, nur abgeriebene Schale
  • 30 g Zitronensaft
  • ½ TL Zimt
  • 80 g Vollrahm
  • 50 g Crème fraîche
  • 50 g Cranberries, getrocknet, gesüsst
    lub 40 g Rosinen

Formen

  • etwas Weissmehl zum Auswallen
  • etwas Puderzucker für die Dekoration

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1306 kJ / 312.1 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
36.8 g
Tłuszcz
15.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy