Urządzenia i Akcesoria
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 Stücke
Składniki
-
Baumnusskerne300 g
-
Mehl300 g
-
Zucker400 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Vollrahm200 g
-
Wasser zum Bestreichenetwas
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
11 g
Kalorie
3414 kJ /
817 kcal
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Basler Läckerli
1 godz. 10 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min