Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Baumnusskerne
- etwas Butter
- 300 g Mehl
- 400 g Zucker
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Vollrahm
- etwas Wasser, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 3414 kJ / 817 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Getränkter Zitronencake
1h 30 min.
Aprikosenwähe
1h 10min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2h 30min
Osterkuchen
1h 45 min
Berner Rösti
40 min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Zwiebelwähe
1 godz. 15 min
Herbstlicher Tirolercake
1h 30 min.
Aargauer Rüeblitorte
2h
Chräbeli
24h
Basler Brunsli
8 godz. 40 min