Urządzenia i Akcesoria
Dreikönigskuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
9 Portionen
Składniki
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken75 g
-
1 ½ Päckchen Trockenhefe, (10 g)frische Hefe (ca. 30 g), zerbröckelt¾ Würfel
-
Weissmehl500 g
-
Zucker3 EL
-
Salz1 TL
-
Sultaninen 1 Stunde in heissem Wasser eingeweicht, abgetropft100 g
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
-
Mandelblättchen1 - 2 EL
-
Hagelzucker1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
9 g
Kalorie
1444 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Grittibänze
2 Std. 10 Min
Meitschibei
1 Std. 30 Min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Weggli
2 Std. 5 Min
Mailänderli
3 Std.
Luzerner Lebkuchen
55 Min
Herbstlicher Tirolercake
1 Std. 30 Min