Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 75 g Butter, in Stücken
-
¾
Würfel frische Hefe (ca. 30 g), zerbröckelt
lub 1 ½ Päckchen Trockenhefe (10 g) - 500 g Weissmehl
- 3 EL Zucker
- 1 TL Salz
- 100 g Sultaninen, 1 Stunde in heissem Wasser eingeweicht, abgetropft
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- 1 - 2 EL Mandelblättchen
- 1 EL Hagelzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Grittibänze
2 Std. 10 Min
Älpler Magronen
45min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Basler Brunsli
8 Std. 40 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Mailänderli
3 godz.
Aprikosenwähe
1h 10min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
1.- August-Weggen
1h 10min
Weggli
2h 5min