Urządzenia i Akcesoria
Zuger Kirschtorte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten1 EL
Biskuitteig
-
Eier3
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Mehl90 g
Japonais-Boden
-
Haselnüsse ganz100 g
-
Eiweisse4
-
Salz1 Prise
-
Zucker150 g
Kirschsirup
-
Zucker30 g
-
Kirsch200 g
-
Wasser100 g
Buttercreme
-
Zucker180 g
-
Butter weich, in Stücken300 g
-
Kirsch3 EL
-
Lebensmittelfarbe rot10 Tropfen
Fertigstellung
-
Mandelblättchen40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
2131 kJ /
509 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Cremeschnitten
2 godz. 25 min
Schenkeli
1 godz. 35 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 godz. 15 min
Spitzbuben mit Glühweingelee
2 godz. 40 min
Meitschibei
1 godz. 30 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.