Zuger Kirschtorte

Zuger Kirschtorte

4.6 41 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
    1 EL
Biskuitteig
  • Eier
    3
  • Zucker
    90 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    90 g
Japonais-Boden
  • Haselnüsse ganz
    100 g
  • Eiweisse
    4
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    150 g
Kirschsirup
  • Zucker
    30 g
  • Kirsch
    200 g
  • Wasser
    100 g
Buttercreme
  • Zucker
    180 g
  • Butter weich, in Stücken
    300 g
  • Kirsch
    3 EL
  • Lebensmittelfarbe rot
    10 Tropfen
Fertigstellung
  • Mandelblättchen
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 509 kcal / 2131 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...