Urządzenia i Akcesoria
Zuger Kirschtorte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten1 EL
Biskuitteig
-
Eier3
-
Zucker90 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Mehl90 g
Japonais-Boden
-
Haselnüsse ganz100 g
-
Eiweisse4
-
Salz1 Prise
-
Zucker150 g
Kirschsirup
-
Zucker30 g
-
Kirsch200 g
-
Wasser100 g
Buttercreme
-
Zucker180 g
-
Butter weich, in Stücken300 g
-
Kirsch3 EL
-
Lebensmittelfarbe rot10 Tropfen
Fertigstellung
-
Mandelblättchen40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
2131 kJ /
509 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linzer Torte
1 Std.
Cremeschnitten
2 Std. 25 Min
Schenkeli
1 Std. 35 Min
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1 Std. 35 Min
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 Min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Nuss-Stängeli
1 Std. 50 Min
Chräbeli
24 Std.
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.