Urządzenia i Akcesoria
Basler Läckerli
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
40 Stücke
Składniki
-
Zucker180 g
-
Mandeln, ohne Haut100 g
-
Honig flüssig200 g
-
Weizenmehl und etwas mehr zum Auswallen240 g
-
Natron1 TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Orangeat100 g
-
Wasser4 ½ EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
1 g
Kalorie
321.7 kJ /
77 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Zuger Kirschtorte
4 godz.
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 godz. 15 min
Meitschibei
1 godz. 30 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Basler Brunsli
8 godz. 40 min
Mailänderli
3 godz.
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Spitzbueben
1 godz. 40 min