Vanilleglace mit gesalzenem Karamel

4.2 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 Portionen

Składniki

Salzige Karamelsauce
  • Zucker
    250 g
    250 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
  • Vollrahm
    200 g
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Essig
    50 g
Glacecreme
  • Vanillestängel nur die Samen
    ½
  • Vollmilch
    600 g
  • Vollrahm
    200 g
  • Zucker
    30 g
  • Eigelbe
    6

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 486 kcal / 2034 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...