Urządzenia i Akcesoria
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 Portionen
Składniki
Salzige Karamelsauce
-
250 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)Zucker250 g
-
Vollrahm200 g
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Salz1 TL
-
Essig50 g
Glacecreme
-
Vanillestängel nur die Samen½
-
Vollmilch600 g
-
Vollrahm200 g
-
Zucker30 g
-
Eigelbe6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 godz. 15 min
Sauce béarnaise
20 min
Currysauce
10 min
Zitronen-Glace
12 godz. 30 min
Blaubeer-Glace-Schaum
10 min
Nidletäfeli
2 godz.
Knusperchips mit Guaçamole
1 godz.
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Vanilleglace
12 godz.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min