Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva)
- 300 g de remolacha cocida
- 30 g de zumo de limón
-
50
g de tahini (pasta de sésamo)
lub 50 g de semillas de sésamo tostadas - 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de curry en polvo
- 1 pellizco de comino molido
Presentación
- 2 - 3 endibias
- 200 g de remolacha cocida cortada en láminas muy finas
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tahini - Oriente Próximo
20 min
Hummus de calabaza asada
1 Std. 15 Min
Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa
40 min
Hummus
5min
Paté de remolacha y anacardos
10min
Baba ganoush de calabaza
35min
Risotto de remolacha y queso de cabra
45 min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 Std. 10 Min
Hummus de lentejas
5min
Hummus de zanahoria
15min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Hummus de batata asada con crudités
30 min