Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di ceci in scatola, scolati e sciacquati (vedere varianti)
- 700 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 160 g di pasta per minestra (tipo ditalini)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e ceci (TM6)
40min
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e fagioli
50min
Pasta e fagioli cannellini
40min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Pasta patate e provola
55min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Lagane e ceci in purea
1h 20min
Lagane e ceci
1h
Minestra di riso e ceci
30min