鱼香肉末茄子浇头

鱼香肉末茄子浇头

4.1 30 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 人份

Składniki

  • 蒜头
    3 瓣
  • 55 克
  • 5 克
  • 蒜蓉辣椒酱
    30 克
  • 新鲜小米椒 切丁
    3 根
  • 猪肉肉糜
    150 克
  • 料酒
    10 克
  • 茄子 切2×5厘米长条
    280 克
  • 10 克
  • 蚝油
    10 克
  • 生抽
    10 克
  • 老抽
    10 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 20
  • 香醋
    15 克
  • 青甜椒 切丁
    20 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1572.3 mg
Białko 15.4 g
Kalorie 2891 kJ / 691 kcal
Tłuszcz 57.9 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...