Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgenmus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Gläser
Składniki
-
Wasser500 g
-
Vanilleschote½
-
Gewürznelken6
-
brauner Zucker300 g
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben20 g
-
Zwetschgen entsteint, halbiert1100 g
-
Zitronensaft60 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
-
Pflaumen, getrocknet, entsteint200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
3 g
Kalorie
2148 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
114 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 godz.
Johannisbeergelee
25 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Brombeer-Vanille-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Birnenkonfitüre
20 min