Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Pflaumen, halbiert
- 250 g roter Traubensaft
- 20 g Speisestärke
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Zimt
- 10 - 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto), nach Geschmack (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote Grütze
30 min
Apfelmus
20 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 godz.
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1h 15min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 godz.
Pflaumen-Mohn-Crumble
40min
Zwetschgenmus
1h
Rote Grütze Deluxe
30 min
Kirsch-Grütze
20 min