![Pineapple Upside Down Cake with Custard Pineapple Upside Down Cake with Custard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c832f7b4d261139e0ebebe477df41458/Derivates/f8db5a94ab27c075845d18205cac444ef17b46e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 80 g light brown sugar
- 5 - 6 tinned pineapple slices, in juice, juice reserved
- 8 - 12 glacé cherries
Cake
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g light brown sugar
- 150 g self-raising flour
- 3 medium eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
Custard
- 500 g milk
- 50 g sugar
- 15 g cornflour
- 1 medium egg
- 1 tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2115 kJ / 505 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 349 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raspberry and Apple Crumble
1hod. 5min
Coffee and Walnut Cake
1hod. 10min
Biscoff Cheesecake
6h 20min
Yoghurt Cake
1hod.
Orange Chiffon Cake
1hod. 15min
Victoria sponge cake
1 godz. 20 min
Chocolate Chip Scones with Raspberry Jam
50min
Cherry Crumble Cake
1hod. 45min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1hod. 10min
Scones
30min
Apple Crumble Cake
1hod. 10min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min