Urządzenia i Akcesoria
Caramel Custard
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions
Składniki
-
granulated sugar250 g
-
whipping cream70 g
-
water30 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see tip)1 tsp
-
milk1200 g
-
cornflour80 g
-
medium eggs2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1116 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Pouring Custard
15 min
Caramelised Onions (400-500 g)
50 min
Cheesy Animal Rolls
2 godz. 20 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Chocolate custard
1 godz. 20 min
Spooning Custard
15 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Vanilla Custard
15 min