![Risotto rabarbaro, zenzero e limone Risotto rabarbaro, zenzero e limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b796089e-242f-4282-a53e-8b7815fd4a14/Derivates/d56a3a87-86d2-4a3a-80b9-b59294f2c032.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di rabarbaro a fette sottili
- 320 g di riso Carnaroli
- 80 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro
- 20 g di radice fresca di zenzero, grattugiata
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto salame e piselli
30 Min
Biscotti alla quinoa
Pas d’évaluation
Bevanda disintossicante alla pera e mela
10 min
Cocktail alla zucca
1h 30 min
Risotto melone e speck
40 Min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 Min
Risotto con mele e funghi
40 Min
Risotto con carote e endivia belga
40 Min
Risotto salmone e finocchio
35 Min
Risotto arancione con zucca e carota
35 Min
Risotto carote e bacon
40 Min
Risotto ai profumi d'estate
30 Min