Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso piccante
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
150
g di guanciale di maiale a striscioline (2 cm)
lub 150 g di pancetta di maiale a striscioline (2 cm) -
400
g di pomodori pelati in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro in scatola - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 360 g di pasta, tipo bucatini (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Sugo all'amatriciana
50 分钟
Penne alla puttanesca
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Tagliatelle ai funghi
1h
Spaghetti alla carbonara
30 分钟
Spaghetti al tonno
40min
Sugo alla puttanesca
45min
Rigatoni affumicati
25min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h