![Bucatini all'amatriciana Bucatini all'amatriciana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31631B9E-CEAE-4872-B5BE-2E43B6C2EC58/Derivates/BA65D785-D807-4DA7-8D83-54E56562F52B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso piccante
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
150
g di guanciale di maiale a striscioline (2 cm)
lub 150 g di pancetta di maiale a cubetti (2 cm) -
400
g di pomodori pelati in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 360 g di pasta, tipo bucatini (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Rigatoni affumicati
25min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1 godz.
Penne all'arrabbiata
20 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne alla puttanesca
35 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 Min