Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2237.2 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 79.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 min
Cottura della pasta
20 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti al tonno
40 min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 min