Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante (o 2 piccoli)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 400 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2237.2 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 79.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 dk
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Spaghetti al tonno
40 Min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 Min