Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagionatura 40 mesi)
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 60 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi alla romana
1h 15 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2hod. 10min
Polenta
1h
Gnocchi di patate
1小时 30 分钟
Vitello tonnato
25h 30min
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2小时
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Malfatti bergamaschi
40min