![Gnocchi alla romana Gnocchi alla romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/395B3C6A-1998-4B40-8EE5-3C4E61925C82/Derivates/209D771F-D28A-45A3-8B51-A65AFA3EAA36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagionatura 40 mesi)
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 60 g di burro
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
25klst 30 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Polenta
1 godz.
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Malfatti bergamaschi
40min
Pizzoccheri
50min
Spatzle agli spinaci
1 godz.
Gnocchi di polenta
25 min
Minestra di semolino
30min