Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi di patate
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni
Składniki
-
50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
-
1000 g di acqua
-
800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
-
350 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 uovo (da 60 g circa)
-
1 ½ - 2 cucchiaini di sale a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
823.5 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1513.5 kJ /
361.7 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
68.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Polenta
1h
Pasta all'uovo
1h
Gnocchi alla romana
1h 15min
Piadina romagnola
15min
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocco fritto modenese
35min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min
Tortelli verdi
3h 30min
Gnocchi di spinaci
55min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min