Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Polenta
1h
Pasta all'uovo
1h
Piadina romagnola
15 min
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Pasta fresca integrale all'uovo
1 godz. 40 min
Gnocchi di polenta
25 min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min
Passatelli
45 Min