![Gnocchi di patate Gnocchi di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A94F682-EF98-4805-AF10-607A8B69FC74/Derivates/F4247BBE-40EB-4264-A845-14BA911AD0C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Polenta
1 Std.
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi alla romana
1h 15min
Piadina romagnola
15 Min
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocco fritto modenese
35 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 godz. 30 min
Malfatti bergamaschi
40 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Passatelli
45 Min
Gnocchi di polenta
25 Min