![Mousse ai frutti rossi Mousse ai frutti rossi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62451844-7BC2-4D4B-A9D5-895D7ADB058C/Derivates/49CF86E8-9D41-4CAC-BF7E-581E36EB882F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 fogli di gelatina (10 g)
- 50 g di acqua
-
300
g di frutti rossi misti freschi (es. fragole, lamponi...)
lub 300 g di frutti rossi congelati - 200 g di zucchero
-
250
g di formaggio fresco spalmabile
lub 250 g di ricotta - 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- foglioline di menta fresca per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato leggero alla frutta
10 min
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Crostata alle mele
1 Std.
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 Min
Salsa al cioccolato
20 Min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Crema inglese
15 Min
Coulis di frutta
10 min
Crema di formaggio spalmabile
5 Min
Budino al cioccolato
6 Std. 15 Min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Monte bianco
1h 5 min