Bavarese alle nocciole

Bavarese alle nocciole

4.2 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di nocciole tostate
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 6 tuorli
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 3 fogli di gelatina (6 g), precedentemente ammollati in acqua fredda e strizzati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 519 kcal / 2171.4 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 44.5 g
Węglowodany 26.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 21.2 g
Sód 40.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...