![Bavarese alle nocciole Bavarese alle nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EB0E8EE-2E5A-4CB4-BABA-ABF96BC44746/Derivates/AF28A510-AA72-41C3-9637-312AF799BFB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole tostate
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 3 fogli di gelatina (6 g), precedentemente ammollati in acqua fredda e strizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Monte bianco
1h 5min
Crème caramel
3hod. 45min
Torta estiva allo yogurt
6hod. 15min
Mousse ai frutti rossi
4h
Salsa al cioccolato
20 min
Crema inglese
15 dk
Coulis di frutta
10min
Soufflé al formaggio
55min
Panna cotta
6 godz. 30 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 25min
Mousse al cioccolato
3h 30 min
Crema Bimby ®
45min