Wersje kompatybilne
Gambones con gabardina y salsa cesar de eneldo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rebozado
- 200 g de harina de trigo
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de leche
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 1500 g gambones crudos enteros
Salsa
- 100 g de aceite de oliva
- 3 - 4 ramitas de eneldo fresco
- 50 g de queso parmesano en trozos
- 2 yemas
- ½ diente de ajo
- 4 filetes de anchoa en aceite
- 1 cucharadita de mostaza de Dijon
- 10 g de vinagre
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 chorritos de salsa inglesa
- 20 g de agua
Terminación y fritura
- 2 claras de huevo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2048 kJ / 490 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones rellenos
1óra 10p
Bocata de calamares, todo un clásico renovado
3óra
Bocaditos de marisco fritos con salsa agridulce de yogur
45 min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1óra
Soldaditos de Pavía
1óra 10p
Salsa cóctel
5 min
Bocadillo de calamares fritos con alioli
1óra
Cocochas y rúcula en tempura con salsa de piquillos
45 min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2óra 30p
Ensaladilla de patata con bogavante
1h 25min
Tigres
1óra
Salsa brava
10 min