
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 10 g bazylii, świeżej tylko liście
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 24.4 kcal / 102.3 kJ
- Białko
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 57.3 mg
Alternatywne przepisy
Masło ziołowe
15 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 15 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Masło ziołowe
10 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Masło
5 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min