
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 250 g wody
- 1 szczypta soli
- 100 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1006.4 kJ / 240.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 36.2 mg
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10 min
Serek na słodko
5 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Sos owocowy coulis
10 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Gorąca czekolada
10 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Sos waniliowy
10 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Masło czekoladowe
40 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Sos serowy Mornay
10 min