Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte intero
- 40 g di zucchero (opcjonalnie)
- 1 bustina di fermenti per yogurt in polvere
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 414.7 kJ / 99.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 50.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta (TM6)
16 godz. 30 min
Yogurt di anacardi alla vaniglia (vegan)
14 godz.
Yogurt
12h
Yogurt al latte di cocco
15h
Yogurt greco con composta di frutti di bosco
19h
Yogurt con latte condensato
12h 10min
Yogurt al caffè (con fermenti per yogurt)
12klst 15 min
Yogurt alla stracciatella
14h 20min
Yogurt ai frutti di bosco (con fermenti per yogurt)
10h 30min
Cremoso alla soia (con fermenti per yogurt )
10h 30min
Yogurt naturale (con fermenti per yogurt)
12klst 15 min
Yogurt al naturale (nel boccale)
12h 10min