Urządzenia i Akcesoria
Challah
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Scheiben
Składniki
-
Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Orangenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält1 Streifen
-
Zucker60 g
-
Wasser310 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl600 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Salz1 TL
-
Rosinen60 g
-
Eigelb1
-
Mohn zum Bestreuen
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
690 kJ /
165 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Levante-Küche
15 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Portugiesische Croissants
1 godz. 50 min
Panettone mit Schokostückchen
4 godz. 30 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 godz. 20 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Knishes mit Kartoffelfüllung
2 godz.
Ale Brötchen
1 godz. 40 min
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Jesunder Poschweck
3 godz. 30 min
Walnut Scones
30 min
Scharlotka
2 godz.
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min