Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo allo zabaione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
10 porzioni
Składniki
-
300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
-
3 uova
-
3 tuorli
-
200 g di zucchero
-
200 g di Marsala
-
1 pizzico di sale
-
1 cucchiaio di olio di mandorla
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
55.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1094.7 kJ /
261.6 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
23.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Semifreddi d'inverno
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5 godz. 45 min
Crema inglese
15 min
Zabaione
15 min
Panna cotta
6 godz. 30 min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Budino cioccolato e amaretti
2 godz. 55 min
Bavarese al mandarino
4 godz. 45 min
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crumble alle pere e crema di ricotta
1 godz.
Budino al caffè
4 godz. 15 min
Zuppa inglese in verrina
2 godz. 25 min