Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de harina de repostería
- 60 g de manteca de cerdo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de anís en grano
- 60 g de agua
- 10 g de licor de anís seco
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 180 g de azúcar
- 6 hojas de menta fresca (limpias y secas)
- 8 tiras de piel de limón (limpias y secas)
-
250
g de requesón
lub 250 g de queso quark - 2 huevos
- 10 g de zumo de limón
Horneado y decoración
- 1 cucharadita de azúcar glas
- 6 - 8 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1918 kJ / 459 kcal
- Białko
- 10.34 g
- Węglowodany
- 58.01 g
- Tłuszcz
- 20.57 g
- Błonnik
- 1.31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de almendras con albóndigas muñeco de nieve
50 menit
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1j 30 menit
Coca de ensaimada con sobrasada
10hod. 30min
Coca de trempó de verano
1j
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2j
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Empanadas mallorquinas
1j
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11 godz.
Bizcocho de naranja XXL
1 Std. 15 Min
Bizcocho o coca de cuarto
1j
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50min