Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva virgen extra
- 140 g de agua
- 500 g de harina
- 1 cucharadita de sal
Relleno y montaje de los cocarrois
- 340 g de repollo cortado en trozos de aprox. 5 cm
- 340 g de ramilletes de coliflor
- 220 g de cebolletas en rodajas
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pasas sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Empanadas de sepia a la mallorquina
2h 10min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1h
Coca de verduras
40min
Tarta flaó
1h 20 min
Coca de verduras
30min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2h 10min
Coca de trempó de verano
1h
Cocas de Valldemossa
1h 50 min
Empanadas mallorquinas
1h
Bizcocho o coca de cuarto
1h
Arroz brut mallorquín
1h