Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter

Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter

4.9 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilienblätter, frisch
    ½ EL
  • Thymianblätter, frisch
    ¼ EL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter, gesalzen weich
    30 g
  • Rindsfiletsteaks (ca. 180–200 g, 3 cm dick)
    2
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wasser zusätzlich Wasser zum Eintauchen der Beutel
    1850 g
  • Ascorbinsäure
    1 gestr. TL
    30 g Zitronensaft, frisch gepresst, (von einer halben Zitrone)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 338 kcal / 1415.5 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 0.5 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...