Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pommes (tout type), évidées et coupées en quatre
- 100 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à café de cannelle moulue
- ¼ c. à café de cardamome en poudre
- ¼ c. à café de clous de girofle, moulus
-
3
c. à soupe de bâtonnets d'amandes (opcjonalnie)
lub 3 c. à soupe d'amandes effilées (opcjonalnie) - 200 g de chocolat blanc, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1261 kJ / 301 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous à l'orange et au saumon à la vapeur
35 min
Saumon accompagné de salade de fenouil à la pomme
1 Std. 20 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.
Escargots aux légumes farcis
45min
Glace aux cerises amarena
Brak ocen
Citronette et vinaigrette
10 Min
Confiture d’ananas et de gingembre
40min
Pâté aux champignons
45min
Saucisses au curry et lentilles
1 godz.
Riz au lait et son coulis de fruits rouges
55 Min
Chips croustillantes et guacamole
1 godz.