Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte brisée
- 300 g de farine, type 00
- 150 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 100 g d'eau
Garniture
- 500 g de potiron, en morceaux
- 500 g de pommes de terre, épluchées, en morceaux (1 cm)
- 200 g de lait entier
- 30 g de beurre
- 5 g de sel
- 1 pincée de noix de muscade moulue
Montage
- 150 g de fromage taleggio, en tranches
- 150 g de jambon du Tirol, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1341.8 kJ / 321 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 516.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets
Keine Bewertungen
Pain aux cinq graines
50min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Keine Bewertungen
Tartelettes aux fruits rouges
1h 50min
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon
3 Std. 50 Min
Monstres de purée de pommes de terre au four
Keine Bewertungen
Focaccia aux oignons
2 godz.
Pain de viande
1 godz. 20 min
Muffins au fromage, aux légumes et aux noisettes
45 min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1h 45min
Pain d'Halloween
3 godz. 15 min