Hähnchenbällchen in Tomatensauce

Hähnchenbällchen in Tomatensauce

4.2 167 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Hähnchenbrustfilets, ohne Haut
    400 g
Tomatensauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Kräuter der Provence
    3 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    600 g
  • Wasser
    150 g
Hähnchenbällchen
  • Parmesan in Stücken
    110 g
  • Brot altbacken, in Stücken
    50 g
  • Milch
    60 g
  • Oregano, getrocknet
    ¾ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Ei
    1
Spaghetti
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Olivenöl
    15 g
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Bandnudeln (Bandnudelnester)
    270 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 46 g
Kalorie 2507 kJ / 599 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...