Urządzenia i Akcesoria
Käsekartoffeln vom Backblech
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
Kartoffeln von etwa gleicher Größe (à 80 g)16
-
Butter zum Bestreichen1 - 2 EL
-
Pfefferkörner, bunt1 TL
-
Kümmel1 TL
-
Majoran1 EL
-
getrocknete Chili1 - 2
-
grobes Salz1 TL
-
Muskat2 Prisen
-
Emmentaler in Stücken200 g
-
durchwachsener Speck, geräuchert in Scheiben150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
1280 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kartoffeln satt
14 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nudelpizza
1 godz. 10 min
Kartoffel-Flammkuchen
1 godz. 30 min
Spaghettipizza
55 min
Waliser Käsetoast
25 min
Knoblauchkartoffeln mit Kümmel
1 godz.
Fächerkartoffeln
1 godz. 5 min
Nudelpuffer mit Radieschenquark
1 godz.
Brot-Leberkäse-Auflauf
1 godz.
Express-Auflauf "Schwyz"
1 godz. 10 min
Express-Auflauf
1 godz.
Bauernpfannkuchen
30 min
Käse-Schinken-Pfannkuchen
40 min